Ibland passar inte alltid massage. Är du förkyld eller sjuk bör du vänta tills du mår bättre innan du kommer på en behandling.

När ska man undvika massage? Här följer en liten lista på tillfällen då det är bättre att vänta med att gå på massagebehadligen. Har du bokat tid men blivit sjuk eller fått annat förhinder klicka här för att avboka.

Förkylning/Feber

Massagens värme och trycköknande effekt gör att sjukdomar lättare kan bryta ut eller bli värre om du har något som ligger och lurar i kroppen. Undvik därför massage om du känner dig förkyld, hängig, har svullna halsmandlar och/eller har feber. Förutom att du riskerar att bli sjukare riskerar du även att smitta andra! Håll dig hemma tills du mår bättre.

Muskelinflammation

Om musklerna ser rödaktiga, svullna och varma är det ett tecken på inflammation. Massage bör då undvikas på det området då det hindrar läkningsprocessen. Kylbehandling och antiinflammatorisk medicin kan vara nödvändig.

Kontakta mig enkelt direkt här på hemsidan. Fyll i formuläret och dina uppgifter så svarar jag så snart jag kan.

Blåmärken/Akuta skador

Om du har gjort illa dig, exempelvis fått blåmärken efter att ha ramlat och slagit dig bör du undvika massage. Även efter muskelbristningar på grund av hård träning eller muskelsträckningar bör du avvakta med massage då det kan hindrar läkningsprocessen.

Graviditet

Jag personligen masserar inte gravida kvinnor eftersom jag saknar den kompetensen. Massagen kan göra att personen får ont efteråt på ett sätt som inte normalt brukar ske. På grund av alla hormoner som löper amok hos den gravida kvinnan. Jag får tyvärr be er söka vidare till någon som besitter den kunskap som krävs för detta. 

Blodpropp

Detta är väldigt sällsynt, men vid misstanke om blodpropp ska man absolut inte gå på massage! Det kan riskera att proppen lossnar och sätter sig någon annanstans och orsakar stor skada! Exempelvis hjärtattack om det fastnar där eller hjärnblödning om det hamnar i hjärnan. Ett exempel på misstänkt blodpropp är om ditt ben plötsligt sväller upp ordentligt och gör ont och då krävs det omedelbar sjukvård!

Avboka din tid?


0703076952