Bergvalls Massage erbjuder klassisk massage i Umeå till förträffliga priser.

Varför massage?

Varför bör man gå på en massagebehandling? På vilket sätt hjälper det dig? Massage har en mängd olika positiva effekter på kroppens muskulatur, men också på vårt psykiska välmående. Här förklarar jag lite kortfattat vad det är som gör massage till ett effektivt verktyg för en bättre hälsa.

Fysiologiska effekter

Vid massagebehandlingen bildas värme genom friktionen mellan massörens händer och kundens muskulatur. Dessutom uppstår friktion mellan kroppens olika lager, huden, muskelhinnor mm. Denna friktion skapar, förutom värme, även ett tryck som hjälper musklerna att slappna av. Detta leder till ökad blodcirkulation i de masserade musklerna vilket leder till bättre återhämtning.


Utsikt över massagebänken och lokalen hos Bergvalls Massage i Umeå. Här erbjuds effektiv massage som ger bra resultat.

Eftersom syrerikt blod samt näringsämnen transporteras dit samtidigt som gamla “slaggprodukter” transporteras bort. Dessa slaggprodukter (eller avfallsprodukter) är exempelvis laktat, det som i folkmun brukar kallas för mjölksyra. Laktat finns alltid i musklerna men känns endast påtagligt vid ansträning, exempelvis när man springer upp för trappor. Men också andra vätskeansamlingar kan vara en bidragande orsak till att smärta uppstår i musklerna. Dessa slaggprodukter filtreras och utsöndras med urinen, därför är det väldigt viktigt att dricka mycket vatten efter en massagebehandling. Längre och omfattande behandlingar gör det ännu viktigare att dricka vätska efteråt.


Bergvalls Massage erbjuder Klassisk Massage i Umeå.

Psykologiska effekter

Förutom den fysiska stimulansen hjälper massage dig att slappna av och motverkar stress. Även om min massagestil kan upplevas som smärtsam under behandlingen brukar kunderna känna sig mer avslappnad efteråt. Eftersom massagen har effekten av att öka utsöndringen av välmåendehormonerna; dopamin, serotonin och oxytocin. Dessa ansvarar till stor del för vårt psykiska välbefinnande. Dessutom minskar halterna av stresshormonera; kortisol, adrenalin och noradrenalin. Detta i sin tur stärker immunförsvaret och får dig att bli mer avslappnad. Massage är därför ett bra alternativ för att minska din stress, muskelstelhet och smärta.


 

Prisvärd massage i Umeå