Diplomerad massör

Jag heter Johan och är diplomerad massör inom svensk och finsk klassisk massage, samt idrottsmassage. Har även tagit en kandidatexamen inom Idrottsmedicin genom Idrottsvetenskapliga programmet på Umeå Universitet. Verksamheten drogs igång under senhösten 2014 och arbetar sedan dess cirka fem dagar i veckan. Jag brukar försöka ha varierande öppettider så att det ska passa så många som möjligt. 

Jag håller till på Grisbacka i Umeå, ca 2 km från centrum. Min lokal är lagom stor och mysigt utrustad med golvvärme. Jag är medlem och försäkrad i Kroppsterapeuterna yrkesförbund så att du som kund ska känna dig trygg.


Klassisk massage

Min massagestil har utvecklats till en blandning mellan den klassiska svenska och finska massagen samt idrottsmassagen. Detta är något mina kunder uppskattar, då klassisk massage går ner på djupet och tar tag i dina problemområden. Svensk och Finsk klassisk massage är väldigt lik varandra, men har lite olika grepp och tekniker. Den finska varianten har lite mer raka grepp där fokus ligger mest på styrka. Medan den svenska fokuserar mer på cirkelrörelser och finess. Idrottsmassagen är inriktad mot de personer som har stora muskler, eller är extremt spänd. Då används ofta mina armbågar för att få extra kraft. Oavsett vilka problem du upplever anpassas mina behandlingar efter ditt behov.

Klassisk massage är ett bra verktyg för att bryta smärtcirklen som uppstår när man haft värk under en längre tid. Men i det långa loppet är det du som avgör hur bra dina muskler mår. Motion, träning och streaching spelar en väldigt stor del i jakten på en värkfri kropp.

Klassisk massag hjälper kroppen att slappna av och ger dina muskler en chans för återhämtning. Detta tack vare den ökande blodcirkulationen och massagens stretchande effekt. Många av mina kunder upplever stor skillnad redan efter en behandling. Men vid långvariga problem brukar det ta ett par behandlingar innan den verkliga skillnaden upplevs. I sådana fall kan det vara värt att köpa ett klippkort för att få billigare behandlingar.


Hur går en behandling till?

Jag använder alltid massageolja som är skonsam för huden och ger en lämplig friktion mellan mina händer och musklerna. Dessutom arbetar jag även en del med handdukar vid vissa grepp, då dessa ger ett bättre grepp om musklerna vilket kan behövas efter all olja. Vid behov används också armbågarna för extra kraft på vissa muskelgrupper. Men det är alltid du som kund som avgör om massagen känns bra, säg gärna till om du upplever det som för hårt eller löst.

De flesta kunder som kommer till mig har bekymmer med ryggsmärta. Ofta i ländryggen, mellan skulderbladen och i nacken. Detta är typiskt för vårt moderna samhälle som präglas av ensidiga jobb, stillasittande och mycket stress. Därför brukar jag börja behandlingen genom att massera sätesmuskeln, där mycket smärta härstammar ifrån. Spända sätesmuskler gör att smärtan letar sig uppåt genom ländryggen och vidare till bröstryggen och nacken.

En del kunder upplever besvär med benen. Då brukar jag börja med vaderna, baksida lår, sätet och framsidan. Benen har stora muskler och generellt brukar det kräva mer tid om jag noggrant ska hinna gå igenom alla muskler. Ryggen har mindre muskelgrupper än benen och på 30 minuter hinner jag relativt mycket.


Vilken längd passar dig?

Är du osäker på vilken längd som passar dig så skulle jag rekommendera att börja med 45 minuter och utvärdera efter det, då man oftast har ont på fler ställen än vad man tror.. Det är alltid du som kund som bestämmer vart fokusen ska läggas men jag rekommenderar att börja från sätet och uppåt när det är ryggont du dras med.

Gillar man hårdare massage har du hittat rätt, självklart anpassar jag massagen efter individens behov. Det betyder att du som kund som bestämmer hur hårt eller löst massagen ska vara. Jag frågar alltid om massagen känns okej och uppskattar om du säger till om det är för hårt eller löst. Så bli inte avskräckt, jag tar inte i mer än vad du klarar av. Jag är trots allt här för din skull. Är du fortfarande osäker läs gärna vad mina kunder gett mig för betyg på Google och Facebook.


Prisvärd massage i Umeå


30 min – 350 kr 

45 min – 450 kr

60 min – 550 kr

75 min – 650 kr

90 min – 800 kr


0703076952